Slider

ESF-projektet Kompetenssäkrad individ

Svensk industrivalidering har, genom TMF – Trä- och Möbelföretagen, tilldelats 17 miljoner ur Europeiska Socialfonden för projektet Kompetenssäkrad individ som ska stödja industriföretag som påverkas av coronapandemins konsekvenser. Målgruppen för projektet är yrkesarbetare i industrin som har kompetensutvecklingsbehov för att klara grundläggande eller mer avancerade arbetsuppgifter.

Därför startades projektet Kompetenssäkrad individ 2020-2022

Parter och branschorganisationer inom industrin står bakom projektet som ger upp till 700 medarbetare i upp till 50 företag möjlighet att rusta med rätt kompetens för att vara redo när hjulen börjar snurra igen.

Projektet Kompetenssäkrad individ ger företag en möjlighet att se över sitt framtida kompetensbehov och samtidigt stärka medarbetarnas kompetens. Det är kostnadsfritt att delta i projektet och det som krävs är att företaget avsätter den tid som behövs för planering och genomförande av insatserna.

I första hand riktar sig projektet till företag och deras anställda som på ett direkt sätt påverkats av pandemin genom neddragningar eller avtal i enlighet med Tillväxtverkets regelverk om korttidsarbete.

Deltagande företag får stöd i tre beprövade, enkla och resurseffektiva insatser som under de senaste två åren använts med stor framgång i drygt 200 industriföretag runt om i Sverige. Med sikte på träffsäker kompetensutveckling och handlingsplan för fortsatt kompetensförsörjning deltar man i följande:

Handledning från erfaren kompetenscoach som hjälper till att lägga upp insatserna i ert företag.

Branschvalidering som visar vilken kompetens som finns och ger ett detaljerat underlag för träffsäker kompetensutveckling för kompetens som saknas. Mer information om branschvalidering finns på: svenskindustrivalidering.se.

Kompetensutveckling för att täcka de områden där kompetensen behöver stärkas. Målet är att deltagare ska nå kompetensbevis.

Projektet genomförs i nära samverkan med industrins parter och branschorganisationer inom Svensk industrivalidering.

Följ ESF-projektet Kompetenssäkrad individ

Följ företagens, leverantörernas och projektets utveckling på denna webbplats och i sociala medier. Artiklar om projektet finns här, eller i menyraden ovan.

Anmäl ditt företag idag

Anmälan är inte bindande och den utgör heller inte en garanti för ett deltagande i projektet. Men den är viktig för att vi ska kunna komma i kontakt med motiverade och intresserade företag!

Länk till anmälan: https://svenskindustrivalidering.se/individ/

Kontakta oss

Är du nyfiken på Kompetenssäkrad individ och vill veta mer om projektet? Kontakta gärna någon av oss i projektgruppen.

Henrik Smedmark
Projektägare

070-954 06 55
henrik.smedmark@tmf.se


Ingegerd Green
Svensk industrivalidering

070-673 00 08
ingegerd.green@sktc.se


  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com