Svensk Industrivalidering

ESF-projektet Framtidssäkrad industri

Region Jönköpings län och Region Kronoberg har tilldelats 11,5 miljoner ur Europeiska Socialfonden till projektet Framtidssäkrad industri för att stödja industriföretag som påverkas av coronapandemins konsekvenser. Projektet genomförs i samverkan med industrins parter och branschorganisationer inom Svensk industrivalidering samt Unionen. I första hand riktar sig projektet till företag och deras anställda som på ett direkt sätt påverkats av pandemin genom att tvingats till neddragningar eller till avtal om korttidsarbete i enlighet med Tillväxtverkets regelverk.

Därför startades projektet Framtidssäkrad industri 2020-2022

Parter och branschorganisationer inom industrin står bakom projektet som handlar om validering, träffsäker kompetensutveckling och erkända kompetensbevis för närmare 1 000 anställda. Projektet rustar upp till 70 företag med rätt kompetens för att vara redo när hjulen börjar snurra igen.

Deltagande företag får stöd i tre beprövade, enkla och resurseffektiva insatser som under de senaste två åren använts med stor framgång i drygt 200 industriföretag runt om i Sverige. Med sikte på träffsäker kompetensutveckling och handlingsplan för fortsatt kompetensförsörjning deltar man i följande:

Handledning från erfaren kompetenscoach som hjälper till att lägga upp insatserna i ert företag.

Branschvalidering som visar vilken kompetens som finns och ger ett detaljerat underlag för träffsäker kompetensutveckling för kompetens som saknas. Mer information om branschvalidering finns på: svenskindustrivalidering.se.

Kompetensutveckling för att täcka de områden där kompetensen behöver stärkas. Målet är att deltagare ska nå kompetensbevis.

Projektet genomförs i nära samverkan med industrins parter och branschorganisationer inom Svensk industrivalidering samt Unionen.

Följ ESF-projektet Framtidssäkrad industri

Följ företagens, leverantörernas och projektets utveckling på denna webbplats och i sociala medier.

Broschyr: Framtidssäkrad industri

Anmäl ditt företag idag

Anmälan är inte bindande och den utgör heller inte en garanti för ett deltagande i projektet. Men den är viktig för att vi ska kunna komma i kontakt med motiverade och intresserade företag!

Länk till anmälan: https://svenskindustrivalidering.se/framtid/

Länk till projektets webbplats: https://utveckling.rjl.se/vad-pagar/framtidssakrad-industri/

Kontakta oss

Är du nyfiken på Framtidssäkrad industri och vill veta mer om projektet? Kontakta gärna någon av oss i projektgruppen.

Rima Hanna
Projektledare
073-027 79 69
rima.azizhanna@rjl.se

Ingegerd Green
Svensk industrivalidering
070-673 00 08
ingegerd.green@sktc.se


  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com