Om kompetenssäkrad industri

ESF-projektet Kompetenssäkrad industri

Sveriges framtid bygger på en industri som drivs av kunskap och kompetens. Förmågan att attrahera, rekrytera och behålla rätt kompetens i företaget är den viktigaste utmaningen oavsett bransch och företagets storlek. Startpunkten för ett strategiskt arbete med kompetensutveckling är att veta vilken kompetens som krävs för att klara jobbet och vilka kompetenser som finns i verksamheten. Ledare i mindre företag upplever ofta att kompetensfrågorna är svåra att hantera.

Därför startades projektet Kompetenssäkrad industri 2018-2020

Parter och branschorganisationer inom industrin står bakom projektet som ska hjälpa 140 företag att få en struktur för att jobba strategiskt med sin kompetensförsörjning.

Med företagens nuvarande kvalitetsledningssystem som utgångspunkt ska projektet stötta företagen i resan mot ett hållbart systematiskt arbete med kompetensförsörjning. Som verktyg används branschvalidering, ett säkert och rättvist sätt att synliggöra medarbetarnas kompetens i relation till de kompetenskrav som branschen bestämt för olika yrken. Projektet ska utveckla former som ger mindre företag möjlighet att integrera branschvalidering i sin strukturerade process för kompetensförsörjning.

Kompetenssäkrad industri finansieras av Europeiska socialfonden, ESF, och arbetsmarknadernas parter inom industrin. I projektet deltar cirka 140 företag och 1 600 medarbetare och ledare. Leverantörer i projektet är IUC Z-group, Montico, Polymercentrum, T2 College, Tibro Training Center, Träcentrum och Yrkesakademin.

Följ ESF-projektet Kompetenssäkrad industri

Följ företagens, leverantörernas och projektets utveckling på denna webbplats och i sociala medier. Artiklar om projektet finns här, eller i menyraden ovan.

Ingegerd Green
Projektledare
070-673 00 08
ingegerd.green@sktc.se


Johan Nordberg
Projektledare
072-058 39 93
johan.nordberg@ifmetall.se


  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com