Svensk Industrivalidering

Medarbetare

Vet du att du har det som krävs för en anställning i modern tillverkningsindustri? Visa det genom en validering!

Validering
Validering av yrkeskompetens handlar om att bedöma och intyga en persons kunskaper och färdigheter kopplat till vilka krav som ställs på kompetens inom ett yrke eller yrkesområde. Om du har utvecklat det du kan genom en utbildning, många år på jobbet eller på något annat sätt spelar ingen roll. Det väsentliga är att synliggöra det du kan just nu, för att i ett nästa steg ta vara på den kompetens som finns eller gå vidare med kompetensutveckling som är träffsäker och effektiv.

Genom en validering i baskonceptet med godkänt resultat får du ett bevis på att du verkligen kan det som branschen och svenska industriföretag efterfrågar. Din kompetens blir erkänd.

Framtidsbransch
Industrin behöver kvalificerade medarbetare. Fler och fler arbetsuppgifter och yrkesroller kräver mer kunskap, färdighet och förmåga än tidigare. Utan rätt och tillräcklig kompetens blir det svårt att upprätthålla den produktivitet och kvalitet som krävs för att som företag vara konkurrenskraftig. Det blir svårt att utveckla nya produkter och hänga med i utvecklingen av nya produktionsprocesser.

Karriärplanering
Det är tryggt att varje validering resulterar i en kartläggning som ger ett underlag för fortsatt utbildning (kompetensutveckling) för att fylla eventuella luckor. Det finns också möjlighet att bygga på med erkänd, kvalitetssäkrad och branschspecifik validering och certifiering.

Om du söker jobb visar ett valideringsresultat eller en certifiering att du har de kompetenser som branschen kräver för anställning på en viss nivå och vad som krävs för att du ska ta ytterligare ett steg i branschen. Baskonceptet validerar de kompetenser som är gångbara inom samtliga branscher och är därför ett bra verktyg om du planerar att byta bransch. Är du inskriven på arbetsförmedlingen kan du prata med din handläggare.

Kompetensutveckling från rätt nivå
Med validering med baskonceptet som plattform bygger du kompetens på ett stabilt och säkert sätt. Eftersom valideringen är avgränsad till de områden som branschen har identifierat som väsentligt kvalitets- och konkurrensdrivande så blir också insatserna fokuserade.

Nästa steg
Med grundläggande kompetensbevis har du förutsättningar för fortsatt yrkesspecifik utveckling. Ett naturligt nästa steg kan vara att gå vidare med validering och certifiering av branschspecifik yrkeskompetens. Med validering blir valmöjligheterna i branschen fler.

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com