Kompetenssäkrad individ 2020-2022 – intresseanmälan

Anmäl intresse för att ta del av insatserna i projektet Kompetenssäkrad individ. Det handlar om validering, träffsäker kompetensutveckling och erkända kompetensbevis för 750 anställda. Projektet rustar upp till 50 företag med rätt kompetens för att vara redo när hjulen börjar snurra igen.
Att delta i projektet är kostnadsfritt och det enda som krävs är att man avsätter den tid som behövs för planering och genomförande av insatserna. Projektet startade i september 2020 och håller på tills deltagande företag är klara och som längst till november 2022.

Svensk Industrivalidering har genom TMF tilldelats 17 miljoner ur Europeiska Socialfonden för projektet Kompetenssäkrad individ som ska stödja industriföretag som påverkas av coronapandemins konsekvenser. I första hand riktar sig projektet till företag och deras anställda som på ett direkt sätt påverkats av pandemin genom att tvingats till neddragningar eller till avtal om korttidsarbete i enlighet med Tillväxtverkets regelverk. Målgruppen för projektet är yrkesarbetare i industrin som har mer omfattande kompetensutvecklingsbehov för att klara grundläggande eller mer avancerade arbetsuppgifter.

Vad erbjuder projektet?

I projektet deltar företaget i tre beprövade, enkla och resurseffektiva insatser som under de senaste två åren använts med stor framgång i drygt 200 industriföretag runt om i Sverige. Med sikte på träffsäker kompetensutveckling och handlingsplan för fortsatt kompetensförsörjning deltar man i följande:
1. Handledning från erfaren kompetenscoach ger stöd till ett företagsinternt team som planerar validering och kompetensutveckling för utvalda medarbetare och belyser företagets nuvarande arbetssätt med strategisk kompetensförsörjning. Omfattar cirka 8 timmar fördelade på 3–4 strukturerade samtal.
2. Branschvalidering för kollektivanställd produktionspersonal inom industrins erkända system för branschvalidering genomförs av behörig testledare från ett ackrediterat testcenter. Valideringen visar vilken kompetens som finns och ger ett detaljerat underlag för träffsäker kompetensutveckling för kompetens som saknas. Kompetensbehovsanalys för tjänstemän med stöd från behörig testledare utifrån företagets befintliga kompetensmatriser eller liknande. För valideringstillfället avsätts cirka 4 timmar och för kompetensanalysen krävs cirka 2 timmar. Mer information om branschvalidering finns på www.svenskindustrivalidering.se.
3. Kompetensutveckling med utgångspunkt i resultaten från validering och kompetensbehovsanalys.

Vill du veta mer om projektet?

Länk till projektets webbsida: https://svenskindustrivalidering.se/kompetenssakrad-individ/

Är ni intresserade av att delta i projektet?

Anmälan är inte bindande och den utgör heller inte en garanti för ett deltagande i projektet. Men den är viktig för att vi ska kunna komma i kontakt med motiverade och intresserade företag!

Med vänlig hälsning
Henrik Smedmark
Projektledare Arbio AB

Laddar

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com