Träffsäker kompetensutveckling genom
projektet Kompetenssäkrad individ 2020–2022

Svensk industrivalidering har, genom TMF – Trä- och Möbelföretagen, tilldelats 17 miljoner ur Europeiska Socialfonden för projektet Kompetenssäkrad individ som ska stödja industriföretag som påverkas av coronapandemins konsekvenser. I första hand riktar sig projektet till företag och deras anställda som på ett direkt sätt påverkats av pandemin genom att ha tvingats till neddragningar eller till avtal om korttidsarbete i enlighet med Tillväxtverkets regelverk. Målgruppen för projektet är yrkesarbetare i industrin som har kompetensutvecklingsbehov för att klara grundläggande eller mer avancerade arbetsuppgifter.

Att delta i projektet är kostnadsfritt och det enda som krävs är att man avsätter den tid som behövs för planering och genomförande av insatserna. Projektet startar i oktober 2020 och håller på tills deltagande företag är klara och som längst till november 2022.

Vad erbjuder projektet?

I projektet deltar företaget i tre beprövade, enkla och resurseffektiva insatser som under de senaste två åren använts med stor framgång i drygt 200 industriföretag runt om i Sverige. Med sikte på träffsäker kompetensutveckling och handlingsplan för fortsatt kompetensförsörjning deltar man i följande:

1. Handledning från erfaren kompetenscoach som hjälper er att lägga upp insatserna i ert företag.

2. Branschvalidering för produktionspersonal genomförs av behörig testledare från ett ackrediterat testcenter. Valideringen visar vilken kompetens som finns och ger ett detaljerat underlag för träffsäker kompetensutveckling för kompetens som saknas. Mer information om branschvalidering finns på svenskindustrivalidering.se.

3. Kompetensutveckling för att täcka de områden där kompetensen behöver stärkas. Målet är att deltagare ska nå kompetensbevis – därför har projektet möjlighet att hjälpa även de medarbetare som behöver stärka kompetensen inom många områden.

Är ni intresserade av att delta i projektet?

För att snabbt komma igång frågar vi nu efter ert intresse att delta i projektet. Anmälan är inte bindande och den utgör heller inte en garanti för ett deltagande i projektet. Men den är viktig för att vi ska kunna komma i kontakt med motiverade och intresserade företag!

Laddar

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com