Svensk Industrivalidering

Grafisk Grund – säkerställer yrkeskompetens i grafisk industri

Vilken kompetens krävs för att jobba i grafisk industri? För att hjälpa till att svara på den frågan har Grafiska Företagen och GS-Facket tagit fram Grafisk Grundvalidering. Vi har frågat ett stort antal företag och låtit experter sammanställa vilken grundkompetens som krävs och utifrån det tagit fram en validering som på ett kostnadseffektivt sätt synliggör kompetens och eventuella utbildningsbehov.

Grafisk Grund bygger på Industriteknik BAS och kan kombineras med Automation BAS för befattningar som innebär arbete i automatiserad produktion.

Valideringen omfattar

 • grundläggande grafisk kunskap
 • produktionsförståelse och system
 • produktionsprocess
 • underhåll och service.

Grafiska Företagen och GS-Facket är huvudmän för systemet genom Grafiska Yrkesnämnden och äger gemensamt samtliga valideringsmodeller och annan immateriell tillgång som hör till systemet.

Alla testcenter som är ackrediterade för Industriteknik BAS kan ansöka om att få teckna avtal om att få validera enligt Grafisk Grund. En expertgrupp finns för att hantera frågor som uppkommer vid validering.

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com