Svensk Industrivalidering

TEKO:s valideringsmodell Textil2020

TEKOs valideringssystem är textilbranschens system för validering, fortbildning, utveckling och certifiering för kompetens som krävs för konkurrenskraftig produktion. Systemet omfattar kompetenskrav som branschens företag formulerar och kvalitetssäkrar.

Valideringsmodellen säkerställer grundkompetensen för yrkesrollen operatör inom textilindustrin samt den specifika yrkeskompetens som krävs för en Sömnadsoperatör. Genom att använda validering kan kompetens synliggöras och kompetensutveckling genomföras kostnadseffektivt. Kompetenskraven och valideringen är också ett effektivt sätt att kvalitetssäkra utbildning. Valideringsprocessen är kvalitetssäkrad och kostnadseffektiv.

Sveriges textil- och modeföretag, TEKO, är huvudman för systemet och ensam ägare till samtliga valideringsmodeller och andra immateriella tillgångar som hör till systemet. Som huvudman ansvarar organisationen för att kompetenskrav, kompetensbeskrivningar och valideringens genomförande motsvarar branschens krav på validitet, reliabilitet, resurseffektivitet och förankring.

Arbetet med att ta fram kvalifikationer, fortlöpande säkerställa kvalitet, driva och vidareutveckla textilindustrins utbildningar genomförs av Kompetensslussen, en del av Stiftelsen Proteko, för TEKO.
För att garantera hög legitimitet finns ett nätverk av branschens företag som deltar aktivt som referensföretag och kravställare på systemets innehåll och utformning kopplat till systemet. Tillsammans med ämnesexperter kommer det att genomföras fortlöpande uppdateringar och kontroll av systemets relevans, pålitlighet och effektivitet.

Valideringsmodeller

 • Textil grund för operatörer inom textilindustrin
 • Sömnadsoperatör
 • Flera valideringsmodeller är under framtagning…

För mer information kompetensslussen.se

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com