Svensk Industrivalidering

Träteknisk validering – säkerställer yrkeskompetens i trä-och möbelindustrin

Träteknisk validering är träindustrins system för validering, fortbildning, utveckling och certifiering av kompetens som krävs för konkurrenskraftig produktion. Systemet omfattar kompetenskrav som branschens företag formulerar och kvalitetssäkrar.

Träteknisk validering säkerställer att medarbetare har den kompetens som krävs för konkurrenskraftig produktion. Genom att använda validering kan kompetens synliggöras och kompetensutveckling genomföras kostnadseffektivt. Kompetenskraven och validering är också ett effektivt sätt att kvalitetssäkra utbildning. Valideringsprocessen är kvalitetssäkrad och kostnadseffektiv.

TMF och GS-Facket är huvudmän för systemet och äger gemensamt samtliga valideringsmodeller och annan immateriell tillgång som hör till systemet.

För att garantera hög legitimitet finns ett nätverk av industriföretag som deltar aktivt som referensföretag och kravställare på systemets innehåll och utformning kopplat till systemet. Tillsammans med ämnesexperter genomförs fortlöpande uppdateringar och kontroll av systemets relevans, pålitlighet och effektivitet.

Valideringsmodeller

 • Maskinsnickare – säkrar kompetensen att arbeta på ett effektivt och säkert sätt med vanliga snickerimaskiner. Bygger på Industriteknik BAS.
 • CNC-operatör – säkerställer kompetensen för att på ett säkert sätt använda CNC-maskiner effektivt. Bygger på Industriteknik BAS.
 • Ytbehandlare – säkerställer rätt kompetens för manuell eller maskinell ytbehandling. Bygger på Industriteknik BAS.
 • Specialsnickare – visar att personen behärskar hela processen från ritning till färdig produkt.

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com