Slider

ESF-projektet Kompetenssäkrad industri

Rätt kompetens är avgörande för den globalt konkurrensutsatta industrin. I ett unikt projekt kallat Kompetenssäkrad industri samlas flera tunga parter på den svenska arbetsmarknaden, för att under tre år ge minst 200 mindre industriföretag hjälp att möta framtiden med rätt utbildade medarbetare.

Projektet har som mål att öka andelen mindre företag som arbetar strategiskt med sin kompetensförsörjning och vänder sig till industriföretag med upp till 50 anställda. Målsättningen är att drygt 200 företag över hela Sverige ska ha utvecklat och infört ett strukturerat och kvalitetssäkrat sätt att arbeta med sin kompetensförsörjning. Projektet skall stärka den struktur som finns för att ge stöd för dem som vill komma igång med detta arbete.

Som utgångspunkt för projektet används de verktyg för branschvalidering som de senaste åren utvecklats av samma parter som står bakom projektet, nämligen GS-facket, IF Metall, IKEM – Innovations- och kemiindustrierna i Sverige, Industriarbetsgivarna, Livsmedelsarbetareförbundet, Livsmedelsföretagen, Svenska Gjuteriföreningen, Svenska Skärteknikföreningen, Svetskommissionen, Teknikföretagen, Trä- och Möbelföretagen, som samverkar i Svensk industrivalidering.

Projektet organiseras i regionala företagsnätverk för erfarenhetsutbyte och lärande. Företagen får stöd av en kompetenscoach i det enskilda och praktiska arbetet att utforma och införa sin kompetensförsörjningsprocess i sitt befintliga kvalitetsledningssystem.

Syftet med projektet är också att stärka industrins system för kompetensförsörjning genom att komplettera Svensk industrivalidering med bland annat ackreditering av kompetenscoacher samt att utveckla former för samverkan mellan Svensk industrivalidering och regionala aktörer för ökad spridning av branschvalidering i industriföretag.

Vill du veta mer? Kontakta gärna:
Johan Nordberg, projektledare
072-058 39 93, johan.nordberg@ifmetall.se

Eva-Lena Vänerby-Bednarska, projektledare
072-058 59 61 eva-lena.vanerby@ifmetall.se

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com